« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Cozonac cu inima de ciocolata Imprimare Email
Scris de Angelica Vlad, Prahova   

Reteta: Cozonac cu inima de ciocolata

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 g faina;

=> 1 praf de sare;

=> 1 cub de drojdie ( 25 g );

=> 100 ml lapte caldut;

=> 100 g zahar;

=> 250 g margarina;

=> 1 plic zahar vanilat;

=> 2 oua;

=> 200 g ciocolata menaj;

=> 150 g nuca tocata;

=> 3 linguri zahar pudra;

=> coaja rasa de portocala si lamaie;

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Intr-un castron cerni 200 g faina si faci o adancitura in care pui drojdia dizolvata in 2 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Amesteci pana la omogenizare, acoperi cu un servet de panza si lasi sa creasca la cald 15 minute. In faina ramasa pui pe rand 200 g margarina topita, restul de lapte in care ai dizolvat zaharul ramas, coaja rasa de portocala si de lamaie, zaharul vanilat, galbenusuurile frecate cu putina sare, albusurile batute spuma si maiaua dospita.
  • Framanti bine si lasi aluatul sa creasca in vasul in care ai framantat. Intinzi apoi o foaie groasa din aluat si asezi pe mijloc nuca amestecata cu zaharul pudra si bucati de ciocolata, fara sa le imprastii pe toata foaia.
  • Rulezi foaia, asezi cozonacul in forma unsa cu margarina si lasi sa creasca in tava cel putin 20 de minute. Incingi cuptorul si coci cozonacul circa 40 de minute. Il scoti din cuptor si il ungi cu sirop de zahar sau miere.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011 19:07
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare