« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Carnati de porc traditionali Imprimare Email
Scris de Ramona Diaconu, Brasov   

Reteta: Carnati de porc traditionali

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg carne de porc potrivit de grasa;

=> mate potrivit de groase;

=> 1 capatana usturoi;

=> sare si piper, ienibahar, cimbru, coriandru dupa gust;



 

Prepararea retetei culinare:

           Dai carnea prin masina de tocat, o amesteci cu sare, piper si zeama de usturoi, pe care o pregatesti astfel: presezi o capatana de usturoi si o lasi in apa calda o jumatate de ora, dupa care o strecori. Framanti bine compozitia, adaugi coriandrul, ienibaharul, cimbrul tocat si 3 linguri de apa rece. Umpli matele cu mana sau cu masina de tocat prevazuta cu palnie pentru umplut, dar ai grija sa ramana goale circa 2-3 degete la ambele capete, ca sa le poti lega. Eu nu le leg, ci folosesc un cleste de jar inrosit in foc cu care ating capatul neumplut al matului. Acesta se strange si nu mai e nevoie sa-l leg. Carnatii nu trebuie sa fie mai lungi de 60 cm. Ii intepi usor, ca sa elimini aerul si sa nu plesneasca la prajit. Apoi ii lasi la zvantat la aer, pentru cateva ore. Ii consumi astfel sau ii dai la fum, dupa ce au stat la zvantat 3 zile.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Marţi, 04 Ianuarie 2011 23:55
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare