« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Carnati cu carne de porc si de vita Imprimare Email
Scris de Maria Curca, Botosani   

Reteta: Carnati cu carne de porc si de vita

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 kg carne de porc slaba;

=> 1 kg slanina;

=> 1 kg carne de vita;

=> 10 m mate;

=> 200 ml supa de oase;

=> 200 g usturoi;

=> 10 g cimbru maruntit;

=> piper optional;

=> 100 g sare;




Prepararea retetei culinare:

Cureti carnea de porc si de vita de tendoane si de pielite si o tai in bucati. Tai si slanina, dar in bucati mai mici. Cureti usturoiul si il pisezi cu putina sare si apa. Speli matele de mai multe ori, le tii in apa rece si le razui cu ajutorul unei linguri de lemn. Le umflii sa vezi daca cumva sunt sparte. dai carnea si slanina prin masina de tocat, la care ai montat sita cu ochiuri mari ( 6 mm ). Amesteci tocatura cu cimbru, piper, sare, mujdei de usturoi si putina supa de oase, ca sa o framanti bine. Omogenizezi bine totul si cu aceasta compozitie umpli matele folosind masina de tocat, de la care ai scos sita si cutitul si ai montat palnia speciala. Lasi apoi carnatii la zvantat, ii intepi din loc in loc ca sa iasa aerul, apoi ii fierbi la foc mic 1 ora ca sa nu crape la prajit. Ii poti pastra in vase, acoperiti cu untura sau ii poti afuma.


Notite:

Cantitatea de carnati obtinuta este suficienta pentru Sarbatorile de iarna, ca aperitiv.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Marţi, 04 Ianuarie 2011 23:55
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare