« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Carnati ardelenesti cu boia Imprimare Email
Scris de Minerva Lupean, Campia Turzii, Cluj   

Reteta: Carnati ardelenesti cu boia

Ingredientele retetei culinare:

=> 5 kg de carne de porc cu putina grasime;

=> 150 g usturoi - aprox 5 caciulii;

=> 25 g boia de ardei dulce;

=> 10 m mate de porc mai subtiri;

=> sare si piper dupa gust;



 

Prepararea retetei culinare:

Speli foarte bine matele cu o zi inainte de a prepara carnatii, le intorci pe dos si le tii pana a doua zi in apa, in care ai pus 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu. Dai carnea prin masina de tocat, o sarezi, o piperezi si pui boiaua. Cureti usturoiul, il pisezi, adaugi peste el 200 ml apa calduta si il lasi asa 1-2 ore. Strecori, apoi si torni zeama rezultata peste tocatura. Framanti bine umplutura, o gusti si mai adaugi, daca este nevoie, sare, piper sau usturoi. Cu aceasta compozitie umpli matele.

Se pot manca proaspeti sau dati la fum pentru circa 4-5 ore. Fumul bun il faci din rumegus de brad, lemn de salcie si coceni de porumb, coji de nuca sau daca adaugi cate o frunza de nuc uscata.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Marţi, 04 Ianuarie 2011 23:55
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare