« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pentru Paste Retete Paste - Oua vopsite in familie

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete Paste - Oua vopsite in familie Imprimare Email
Scris de Carmen-Magdalena Dinu, Dambovita   

Reteta: Oua vopsite in familie

Ingredientele retetei culinare:

=> oua;

=> detergent de vase;

=> apa;

=> sare mare;

=> colorant;

=> otet;

=> ulei;

=> iarba verde sau paie;

=> frunze de patrunje.

 
 

Prepararea retetei culinare:

  •       Se aleg ouale care nu prezinta crapaturi, le speli foarte bine cu detergent de vase, le asezi intr-un tuci pana la jumatatea lui si pui apa pana la 3/4. Adaugi o lingura cu sare mare si dai vasul la foc. Cand ouale sunt aproape fierte tari ( 6-10 minute ), adaugi colorantul dizolvat in apa si otet. Le mai lasi la fiert 2 minute si apoi le scoti usor, cu o paleta, pe un servet sau pe o bucata de panza curata, unsa cu putin ulei. Stergi bine ouale cu prosopul sau panza si le asezi intr-un cosulet cu paie sau iarba verde.
  •       De la matusa mea am invatat sa decorez ouale cu frunzele de patrunjel, pe care le asez umede pe oua, apoi le invelesc intr-o bucata de ciorap si le fierb.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 12 Martie 2011 00:22
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi