« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pentru Paste Retete Paste - Oua pestrite si cu frunze decorate

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete Paste - Oua pestrite si cu frunze decorate Imprimare Email
Scris de Claudia Molnar, Timis   

Reteta: Oua pestrite si cu frunze decorate

Ingredientele retetei culinare:

=> oua;

=> vopsea inchisa la culoare ( verde, albastru, mov, nu rosu si galben );

=> ceapa rosie si alba;

=> iarba;

=> detergent;

=> apa;

=> 1 lingura sare;

=> otet;

 
 

Prepararea retetei culinare:

  •       Pregatesc ouale, vopseaua inchisa la culoare ( verde, albastru, mov, dar nu rosu si galben ), ciorapi curati de matase cat mai subtiri ( ca sa absoarba multa vopsea ), foarfece, ata, ceapa rosie si alba, iarba. Degresez ouale cu un burete si putin detergent, le limpezesc si le pun la fiert intr-o cratita intinsa cu apa sa le acopere. Adaug 1 lingura sare ( care mareste rezistenta cojii oului ) si 1 lingura otet si le fierb 10 minute la foc mic.
  •       In acest timp pregatesc vopselele dupa instructiunile de pe plic si adaug in plus 2 linguri otet in fiecare vas, ca sa prinda frumos. Cand ouale sunt fierte sting focul, dar nu scurg apa din cratita. Scot pe rand cate un ou cald si ud, il tavalesc prin ceapa rosie tocata marunt, apoi prin ceapa alba si prin iarba, il infasor in ciorap, leg foarte strans cu ata si-l introduc in vopsea pentru 1-2 minute. Scot apoi oul din vopsea, tai ciorapul si pun oul putin sub jet de apa la robinet, sa inlatur frunzele. Prin aceasta metoda oul iese pestrit, cu alb unde a fost iarba, rosiatic de la ceapa rosie, nunate de maro de la ceapa alba si fondul in vopseaua in care il pui.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 12 Martie 2011 01:28
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi