« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pentru Paste Retete Paste - Oua incondeiate

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete Paste - Oua incondeiate Imprimare Email
Scris de Elena Varga, Brad   

Reteta: Oua incondeiate

Ingredientele retetei culinare:

=> oua

=> ceara de albine

=> grasime

Prepararea retetei culinare:

  • Reteta mamei: Spala ouale, le fierbea, apoi le incondeia cu "chisita" ( un capat de siret metalic, introdus intr-un betisor de lemn crestat la capat, apoi legat ). Intr-o cutie metalica topea ceara de albine si cu chisita introdusa in ceara fierbinte, desena pe oua diverse modele geometrice si florale. Apoi colora cu o pensula interiorul modelelor si dupa ce se uscau culorile, le acoperea cu ceara fierbinte si apoi introducea ouale in alta culoare ( pentru colorarea fondului ). Fondul caracteristic in zona noastra este " lila " ( mov ), culoare care se realiza din mina de creion chimic. Dupa ce scotea ouale din vopsea, le lasa sa se usuce culoarea, apoi le incalzea putin in apropierea focului si stergea ceara cu o carpa moale. Astfel liniile de contur erau albe, golurile modelelor colorate diferit ( galben, roz, verde, rosu ) si fondul mov. Cand toate ouale erau gata le stergea cu o bucata de slanina sau cu o carpa inmuiata in grasime pentru a le da luciu, stralucire.
Notite:

Daca nu ai chisita poti folosii un ac de gamalie infipt intr-un creion. Desenezi cu el folosind ceara de albine.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 10 Martie 2011 20:14
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi