« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete paste Retete paste - Pasta cu carne de porc, ciuperci si masline

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete paste - Pasta cu carne de porc, ciuperci si masline Imprimare Email
Scris de Minerva Lupean, Campia-Turzii   

Reteta: Pasta cu carne de porc, ciuperci si masline

Ingredientele retetei culinare:

=> 250g muschi de porc

=> 250g paste fainoase

=> 200g ciuperci

=> 100g masline

=> 50g cascaval

=> 2 rosii din bulion

=> zeama unei 1/2 de lamaie

=> 2 oua

=> 150ml ulei

=> 2 catei de usturoi

=> sare

=> piper

=> busuioc sau oregano uscat

 

Prepararea retetei culinare:

  • Pui la fiert pastele in apa care clocoteste cu sare si 1 lingura de ulei pentru 10 minute. Speli carnea, o tai felii pe care le calesti apoi in 50ml ulei si adaugi  si ciupercile curatate si taiate felii. Dupa 10 minute, torni apa calduta, putin cate putin, pana carnea si ciupercile au fiert. Cand pastele sunt fierte, le rastorni intr-o strecuratoare, le treci sub un jet de apa rece si le lasi sa se scurga.

  • Cureti maslinele de samburi, le tai in sferturi, tai rosiile bucatele, apoi le amesteci cu pastele, carnea, ciupercile si ouale batute cu zeama de lamaie. Potrivesti gustul de sare si piper, apoi asezi compozitia  intr-un vas rezistent la caldura sau o tava mai inalta in care ai pus uleiul ramas. Razi cascavalul, presari busuioc si dai tava la cuptor pentru 20 de minute.

Notite:
PRET: 12 RON - 3-4 portii
PREGATIRE: 20 minute
FIERBERE: 30 minute
COACERE: 20 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:31
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi