« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete orez Retete orez - Budinca de orez cu gutui

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete orez - Budinca de orez cu gutui Imprimare Email
Scris de Maria Padure, Bucuresti   

Reteta: Budinca de orez cu gutui

Ingredientele retetei culinare:

=> 4-5 gutui potrivite

=> 1 cana orez

=> 15-16 linguri zahar

=> 2 pliculete zahar vanilat

=> 50 g margarina (cat o nuca)

=> razatura de portocala

=> sare

 

Prepararea retetei culinare:

  • Speli gutuile, le cureti de coaja si le tai feliute potrivit de groase si pe cat iti este posibil de aceeasi grosime. Intr-o craticioara pui 2 cani de apa, 8 linguri zahar, 1 pliculet cu zahar vanilat si le dai in clocot. Adaugi gutuile si le lasi sa fiarba pana se inmoaie. Le scoti din sirop si le lasi deoparte. Speli orezul si-l pui la fiert cu siropul gutuilor (din care opresti 1 pahar) si completezi cu apa pana la 4 cani. Dupa ce a fiert orezul il amesteci cu razatura de portocale, vanilia ramasa si un praf de sare.
  • Intr-o cratita (eu folosesc una de 2 l) caramelizezi 7-8 linguri de zahar dupa care tapetezi peretii cratitei exact asa cum procedezi pentru crema de zahar ars. Il lasi putin sa se intareasca si apoi treci margarina peste acest strat de zahar intarit. Asezi apoi un rand de orez, unul de gutui pana cand termini compozitiile. Ultimul strat trebuie sa fie de orez, peste care asezi gutuie taiata lamele fine (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si calita in putina margarina. Dai la cuptor, la foc mediu, 25-30 de minute. E buna si calda, si rece! Daca ai, merge si un mot de frisca vegetala.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 17:28
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi