« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Zacusca de cocarti

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Zacusca de cocarti Imprimare Email
Scris de Maria Moga, Tarnaveni   

Reteta: Zacusca de cocarti

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg cocarti mici (asa le spunem

noi buretilor ce ies dupa ploaie)

=>  8-10 cepe mari

=> 800 ml ulei

=> 1/2 ceasca otet

=> 1/2 ceasca apa

=> sare

=> piper

=> foi de dafin

 


Prepararea retetei culinare:

  • Speli si cureti bine buretii si toci cepele marunt. In tava emailata de la aragaz pui uleiul, ceapa si buretii si presari sare, piper si cateva foi de dafin. O dai la cuptor, la foc mic, pana ce apa lasata de bureti se evapora si iese uleiul la suprafata (buretii se fierb in ulei si apa lasata de ei, apoi se prajesc putin). Scati apoi tava si ii stropesti cu otetul si apa cat sunt fierbinti. Ii pui in borcane mici pe care le inchizi ermetic.
  • Borcanele le pui asa calde din nou in cuptor si le lasi pana se racesc.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:38
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi