« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Vinete murate

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Vinete murate Imprimare Email
Scris de Adriana Plapamaru   

Reteta: Vinete murate

Ingredientele retetei culinare:

=> 2kg vinete (10 buc)

=> 2kg pere

=> 2kg prune

=> 2l apa

=> 80g sare

=> 500g pasta de rosii si ardei

=> 60g usturoi

=> piper boabe

=> foi de dafin

=> foi de busuioc

=> cuisoare

 

Prepararea retetei culinare:

  • Se oparesc vinetele timp de cateva minute in apa sarata, se spala apoi cu apa rece, se face o taietura in lungime si se freaca interiorul cu usturoi zdrobit. Perele cu codite se taie in cruce, pana la jumatate, se scoate mijlocul cu samburii si se umple fiecare dintre ele cu o pruna din care s-a scos samburele, apoi se presara praf de cuisoare.
  • Rosiile bine coapte si ardeii se mixeaza pana se obtine o pasta. Se umple fiecare vanata cu cate o para, se prind marginile cu o scobitoare, se asaza strans in borcan turnand peste ele pasta de rosii si ardei si acoperindu-se cu foi de dafin si frunze de busuioc. cand borcanul s-a umplut, se preseaza la suprafata cu un disc de lemn, peste care se asaza o greutate si se toarna saramura rece pana la gura borcanului. Se tine in bucatarie 2 zile, apoi se muta in pivnita, la murat, o luna. In acest timp se verifica, se inlatura spuma si mucegaiul de la suprafata daca, din nefericire, apar.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:57
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi