« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Vinete cu ceapa

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Vinete cu ceapa Imprimare Email
Scris de Maria Pascal   

Reteta: Vinete cu ceapa

Ingredientele retetei culinare:

=> vinete tinere si nu prea tari

=> sare

=> ulei

=> ceapa

=> otet potrivit de acru

=> apa

 

Prepararea retetei culinare:

  • Se aleg vinetele sa fie tinere si nu prea tari si mai micute. Le tai felii rotunde, le oparasti in apa clocotita cu putina sare si se pun pe o planseta sa se scurga. Tamponati-le cu un prosop curat si prajiti apoi feliile de vinete in ulei, fara sa le dati prin faina. Asezati in borcane mici un rand de vinete, unul de ceapa taiata solzisori si turnati deasupra otet potrivit de acru, fiert cu sare si racit. Legati cu celofan si pastrati borcanele la rece.
Notite:

Pentru 1 litru de otet veti pune 1 lingura de sare si 2.5 l apa.

Acest lichid va fi dat in 2-3 clocote inainte de a-l turna peste vinete.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:23
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi