« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Varza cu mere

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Varza cu mere Imprimare Email
Scris de Rodica Ionescu   

Reteta: Varza cu mere

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 verze potrivit de mari

=> 1,5-2kg de mere ( ionatan sau acrisoare )

 

Prepararea retetei culinare:

  • Varza se taie fideluta, se presara cu putina sare grunjoasa si se amesteca usor. Merele se spala, se taie in doua, se scot casutele de samburi. Cele mai potrivite sunt borcanele de 3l. Borcanul se spala si se sterge bine. Se asaza un strat de varza de 3-4 cm, apoi un strat de mere cu taietura in jos. Se continua in acest mod. Deasupra punem 2-3 frunze de varza intregi si doua betisoare in cruce ( sau un dispozitiv special ). Legam borcanul cu celofan dublu si-l punem in camara.

Notite:

Varza se va acri in zeama ei, iar din ea putem prepara salata cu ulei si piper ornata cu felii de mar ( care sunt delicioase ) sau facem varza calita.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:08
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi