« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Tocana de legume

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Tocana de legume Imprimare Email
Scris de Camelia Agopian   

Reteta: Tocana de legume

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg ceapa taiat solzisori

=> 1l ulei

=> 1/2kg morcovi

=> 3kg gogosari, capia

=> 1 telina rasa

=> 2l suc de rosii

=> piper

=> zahar

=> 2kg vinete

=> 5-6 ardei grasi

Prepararea retetei culinare:

  • Taiati kilogramul de ceapa solzisori si-l caliti intr-un litru de ulei iar apoi adaugati 1/2 kg morcovi taiati rondele, gogosari, capia vreo 3kg, 1 telina rasa, 2l suc de rosii, piper, zahar, 2kg vinete curatate partial si taiate cuburi, 5-6 ardei grasi. Nu puneti mai multi ca riscati ca tocana sa devina amara. Lasati tocana sa fiarba pe foc amestecand mereu si dupa ce ati pus vinetele, care sunt ultimele, puneti-o la cuptor. Calda, se pune in borcane, se sterilizeaza 20-25 minute, dupa care se tine in paturi pana se raceste.
Notite:
Se poate consuma ca atare sau poate fi inclusa in unele feluri de mancare ( cu cartofi fierti si salata de varza pe langa; cu orez fiert si pus putin la cuptor rezultand un pilaf delicios; alaturi de friptura si cartofi natur ).
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:00
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi