« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Telina cu ciuperci

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Telina cu ciuperci Imprimare Email
Scris de Nicoleta Bud   

Reteta: Telina cu ciuperci

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg telina

=> 300g ciuperci

=> 2-3 cepe

=> 300ml ulei

=> 1-1,5kg rosii

=> 2 cesti cu vin

 

Prepararea retetei culinare:

  • Telina proaspata si nu prea mare se curata de coaja, se taie in doua pe lung si pe urma fiecare jumatate in felii groase de circa 1 cm. Feliile se oparesc timp de 5-10 minute in apa clocotita cu sare, pana se inmoaie. Se scot si se lasa in strecuratoare la scurs. Intre timp, se calesc 2-3 cepe tocate marunt.
  • Cand ceapa devine aurie, se pun si feliile de telina, se amesteca usor si se lasa sa se caleasca putin. Se adauga vinul si doua cesti cu apa in care a fost oparita telina. Se lasa sa fiarba la foc potrivit daca  se poate pe o tava ca sa nu se prinda. Dupa cateva clocote se adauga ciupercile bine spalate si taiate feliute subtiri. Cand mancarea este aproape gata, se toarna sucul de rosii, se mai adauga ulei, patrunjelul tocat, cimbru si o frunza, doua de dafin. Se potriveste de sare si piper si se mai lasa la fiert 10 minute. Dupa ce s-a racit, in borcane se asaza unele peste altele feliile de telina, printre ele ciupercile si deasupra sosul. Se sterilizeaza in prima zi 30 minute si a doua zi, 10 minute.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:02
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi