« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Prune conservate in vin

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Prune conservate in vin Imprimare Email
Scris de Ludmila Eross   

Reteta: Prune conservate in vin

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg prune ( nu prea coapte )

=> 1/2kg zahar

=> vin alb

=> 200ml apa

 

Prepararea retetei culinare:

  • Se aleg prunele nu prea coapte si se inteapa cu furculita. Se asaza in borcan un rand de prune, se presara cu zahar si se continua astfel pana se umple borcanul. La un borcan de 5l e nevoie cam de 1.5 kg zahar. Intre straturile din mijloc se pune o lingurita de conservant. Peste ultimul strat de zahar se adauga putina scortisoara. Totul se acopera cu vin alb, care trebuie sa depaseasca prunele cu circa un deget. Se leaga borcanul la gura si se tin circa 8 zile la soare. Se pastreaza in loc racoros si uscat. Fructe glasate pentru decorarea torturilor.

  • Pui zaharul cu apa la fiert pana se leaga ca pentru dulceata, apoi se adauga fructele taiate in sferturi sau in felii potrivite si se lasa pe foc sa fiarba pana cand capata aspect sticlos. Dupa aceea, se ia vasul de pe foc, iar fructele se scot usor, se asaza pe un platou si se lasa sa se raceasca. Se folosesc ca garnituri la budinci de orez sau ca decor pentru torturi.

Notite:
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:11
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi