« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Pepeni in saramura

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Pepeni in saramura Imprimare Email
Scris de Ana Oprita   

Reteta: Pepeni in saramura

Ingredientele retetei culinare:

=> morcovi, conopida, telina, gogonele, pepeni mici

=> hrean rondele

=> frunze de visin

=> marar uscat

=> frunze de telina

=> frunze de visin

=> saramura ( apa fiarta cu sare - la 1l apa pui o lingura si 1/2 sare)

 

Prepararea retetei culinare:

Cureti si speli muraturile ( morcovi, conopida, telina, gogonele, pepeni mici ). Tinand cont de cantitati se pregateste un borcan sau alt vas mai mare pentru muraturi. Se pun toate muraturile ( conopida in buchetele, telina taiata in patru ), iar printre ele hrean rondele, frunze de visin, marar uscat si frunze de telina. Se pune deasupra un strat de frunze de visin si bete de lemn. Se toarna saramura rece, obtinuta din apa fiarta cu sare. La un litru de apa se  pune o lingura si jumatate de sare.

Notite:

Va asigur ca muraturile vor ramane tari.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:21
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi