« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Mere murate cu varza rosie

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Mere murate cu varza rosie Imprimare Email
Scris de Carmen Lungu   

Reteta: Mere murate cu varza rosie

Ingredientele retetei culinare:

=> 500g varza rosie taiata fideluta

=> 2 cepe mari taiate subtiri

=> 2 linguri sare grunjoasa

=> 2 mere mari verzi fara coaja si feliate

=> 1/2 l otet mere

=> 50g zahar

=> 1/4 lingurita cuisoare

=> 6 boabe mustar

=> 6 boabe piper

 

Prepararea retetei culinare:

  • Asezi intr-o farfurie varza si ceapa si apoi presari sare. Se lasa 20-30 minute. Se clatesc si se lasa la scurs 1-2 ore. Amestecul se pune in cratita, se adauga merele, otetul si zaharul. Se pun mirodeniile si se fierb la foc mic, aproximativ 30 minute. Turnati muraturile in 3-4 borcane de 400g fiecare, in prealabil sterilizate. Se acopera cu capace rezistente si se pastreaza la loc racoros si intunecos.
Notite:
Se consuma in maximum 5 luni.
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:19
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi