« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Gem de prune

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Gem de prune Imprimare Email
Scris de Ildiko E. Kispal   

Reteta: Gem de prune si pere

Ingredientele retetei culinare:

=> 3kg prune

=> 2kg pere

=> 1kg zahar

=> 1 plic zahar vanilat

 

Prepararea retetei culinare:

  • Prunele se decojesc ( se tin cateva minute in apa fierbinte ), se scot samburii. La fel se pregatesc si perele si se taie bucati. Se asaza intr-o cratita un rand de prune cu pere si unul de zahar. Se lasa 1 ora sa se topeasca zaharul. Se pune la foc mare 20 minute, amestecand continuu, dupa care se da focul mic si se fierbe 1 ora ( pana se ingroasa ). La sfarsit se adauga zaharul vanilat. Cald, gemul se toarna in borcane uscate si se dau la cuptor, incins in prealabil. A doua zi se leaga cu celofan.
Notite:
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:14
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi