« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Gem de mere rosii

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Gem de mere rosii Imprimare Email
Scris de Catalina Mariana Tita   

Reteta: Gem de mere rosii

Ingredientele retetei culinare:

=> 10kg mere rosii

=> apa rece

=> 2, 1/2 jg zahar

=> faina cat cuprinde

=> scortisoara macinata

 

Prepararea retetei culinare:

  • Se iau merele rosii, se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se dau prin razatoarea mare. Se pun intr-un vas in care sa nu se lipeasca ( de preferat tuci ), se adauga peste ele 2 kg si jumatate zahar si se fierb circa 1/2 ora pana clocotesc si se transforma intr-un terci circa 1/2 ora pana clocotesc si se transforma intr-un terci gros. Se amesteca sa nu se lipeasca.
  • Cand consideram ca este gata se pun picaturi de gem pe o farfurie uscata si asteptam cateva minute, pentru a vedea cat de bine s-a omogenizat inclinand farfuria la 60 grade. Pentru a se pastra fara mucegai se pune gemul fierbinte in borcane oparite si uscate. Deasupra se pun un strat de scortisoara macinata. Eu prefer si caut borcanele cu filet. Din 10kg mere rezulta cca 4-5 kg gem. Evitati merele cretesti si pe cele denumite "bot de iepure".
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:43
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #1 Guest 17-08-2011 18:12
:D interesant,chia r acuma fac si eu.Sper sa iasa ceva de capul lui.
:love:
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi