« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Dulceata din coaja de pepene verde

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Dulceata din coaja de pepene verde Imprimare Email

Reteta: Dulceata din coaja de pepene verde

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg de zahar

=> 1 farfurie adanca plina cu varf de coaja de pepene verde

=> o esenta de vanilie

=> 1/2 lamaie

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Alegi un pepene verde cu coaja foarte groasa, il cureti de stratul de coaja verde, ii scoti miezul, iar partea alba care ramane o tai cubulete pe care le fierbi in putina apa pana se inmoaie. Le scoti si le lasi sa se scurga. Fierbi la foc mic 1 kg de zahar cu un pahar de apa pana obtii un sirop legat, in care pui cubuletele de coaja de pepene. Dai focul iute si cand dulceata e aproape gata adaugi vanilie si zeama de lamaie. Spumezi, iei cratita de pe foc si lasi dulceata sa se raceasca, apoi o pui in borcane.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:20
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi