« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Dulceata de nuci verzi

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Dulceata de nuci verzi Imprimare Email
Scris de Maria Dobrescu   

Reteta: Dulceata de nuci verzi

Ingredientele retetei culinare:

=> 100-110 nuci verzi

=> 1 kg zahar

=> 3 pahare apa

=> 1/2 lingurita vanilie

=> 1/2 lamaie

 

Prepararea retetei culinare:

  • Se aleg nuci tinere, cu miezul gelatinos si partea lemnoasa neintarita. Se inlatura coaja verde apoi se oparesc, tinandu-le 10 minute, dupa care se limpezesc in apa rece. Se repeta operatia de 4-5 ori. Se asaza vasul cu zaharul pe foc pana ce se dizolva complet, dupa care se pune la foc iute. Cand siropul este aproape legat, se da vasul la o parte si se adauga vanilia si o farfurie adanca plina cu nuci. Dupa 10 minute se pune vasul la foc iute, se ridica spuma, se adauga zeama de lamaie si cand siropul este bine legat se ia dulceata de pe foc.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:58
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi