« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Dulceata de gogonele umplute cu nuca

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Dulceata de gogonele umplute cu nuca Imprimare Email
Scris de Maria Pascal   

Reteta: Dulceata de gogonele cu nuca

Ingredientele retetei culinare:

=> gogonele

=> apa

=> 2 linguri de otet la 2l apa

=> miez de nuca

=> 1 kg zahar si 3 pahare mari cu apa (siropul)

=> 1/2 lamaie

=> vanilie

 

Prepararea retetei culinare:

  • Spalati gogonelele si taiati-le capacele la varf. nu la codita, astfel ca acestea sa ramana intregi. Le dati intr-un clocot in apa fierbinte, in care ati adaugat 2 linguri de otet ( la 2 l de apa ). Scoateti gogonelele si puneti-le pe o planseta sa se scurga. Umpleti-le apoi cu miez de nuca, punand in fiecare gogonea cate un miez de nuca. Separat legati siropul ( 1 kg de zahar, 3 pahare mari cu apa ) si cand acesta e gata, puneti incet gogonelele pregatite, adaugati 1/2 lamaie taiata felii si putina vanilie. Cand gogonelele se ridica, dulceata este gata. Lasati-o sa se raceasca in acelasi vas si asezati-o in borcane. LEgatile cu celofan sau capsati-le si puneti-le in camara.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:22
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #1 cammelco 13-08-2013 11:38
se pun 60 de gogonele (marime medie/micute) la 1 Kg de zahar.
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi