« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Dulceata de dovlecei

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Dulceata de dovlecei Imprimare Email
Scris de Ioana Moldovan   

Reteta: Dulceata de dovlecei

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg dovlecei

=> 1 kg zahar

=> 2 lamai potivite taiate felii

cu tot cu coaja

=> 2-3 pachetele de vanilie

=> 2-3 pachetele sare de lamaie

=> 2 cani de apa

 

Prepararea retetei culinare:

Dovleceii ii cureti de coaja si samburi, ii tai cubulete, ii amesteci cu sarea de lamaie si ii lasi asa 3 ore. Din zahar si 2 cani de apa faci un sirop pe care-l fierbi cu feliile de lamie si vanilia. Intre timp, mai amesteci cubuletele cu sarea de lamaie. Siropul il lasi sa dea cateva clocote. Inainte sa pui dovleceii in sirop, ii speli cu apa rece si ii lasi sa se scurga. Dulceata este gata cand siropul sta bob pe farfurie.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:26
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #1 Guest 26-06-2012 13:57
excelenta dulceata :D
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi