« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Compot din pere intregi

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Compot din pere intregi Imprimare Email
Scris de Lenuta Laiu   

Reteta: Compot din pere intregi

Ingredientele retetei culinare:

=> 5 kg pere mici si foarte dulci

=> 2 kg zahar

=> 2,5 l apa

=> 1 lamaie

Prepararea retetei culinare:

Cureti perele numai de mustati si codite. Separat faci un sirop din 2 kg zahar si 2,5 l apa pe care-l fierbi 10 minute. Pui apoi perele intregi si lamaia taiata felii (cu tot cu coaja). De cand incepe sa clocoteasca il mai fierbi 10 minute. Dai compotul in camara, la rece, pana a doua zi, cand il fierbi din nou 10 minute (de cand incepe sa clocoteasca). Il lasi iar la rece panas in ziua urmatoare, cand il fierbi, procedand la fel. Pui compotul fierbinte in borcane pe care le capsezi si le lasi sa se raceasca.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:23
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #1 Guest 06-08-2013 01:27
:sad: :D
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi