« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Ciuperci inabusite si conservate

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Ciuperci inabusite si conservate Imprimare Email
Scris de Ludmila Eross   

Reteta: Ciuperci inabusite si conservate

Ingredientele retetei culinare:

=> 600-800g ciuperci proaspete si curatate

=> 100ml ulei

=> 20g sare

=> 2g piper macinat

=> 250ml vin sau zeama de lamai

=> 1g sare de lamaie

 

Prepararea retetei culinare:

  • Dupa ce ciupercile au fost curatate si spalate de mai multe ori, se tin 20de minute in apa rece, in care se adauga putina sare de lamaie. Intre timp, ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei pana se inmoaie, se adauga ciupercile taiate bucatele, sare, piper si impreuna se mai inabusa 10 minute. Apoi se sting cu vin sau cu apa calda si, dupa gust, se mai adauga sare, piper si eventual, zeama de lamaie.
  • Se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se toarna in borcane bine incalzite. Se poate adauga si cate o pastila de aspirina la un borcan de 1 litru, iar la urma, deasupra, se toarna ulei intr-un strat de aproximativ 5 mm ( daca ciupercile nu au "lasat" uleiul cu care au fost preparate ). Se sterg bine borcanele, se leaga cu doua randuri de celofan si se sterilizeaza 90 de minute la temperatura de 100-110 grade Celsius.
Notite:
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:11
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi