« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete muraturi Retete muraturi - Arpagic murat

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete muraturi - Arpagic murat Imprimare Email
Scris de Minerva Lupean   

Reteta: Arpagic murat

Ingredientele retetei culinare:

=> 3kg ceapa mica

=> 2l apa

=> 1/2lotet alimentar de 9 grade

=> 150g zahar

=> sare

=> 5 foi de dafin

=> 20 boabe de piper

=> 2-3 frunze de telina

=> 2-3 ardei iuti

=> 1/2 lingurita salicilat

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti cele 3 kg de ceapa mica, le dai intr-un clocot timp de 10 minute in 2 l apa in care se pun 1/2l otet alimentar de 9 grade, 150g zahar, sare dupa gust (eu pun o lingura), 5 foi de dafin, 20 boabe de piper, 2-3 frunze de telina, 2-3 ardei iuti care nu se fierb ( la noi se numesc piscatori ), 1/2 lingurita salicilat.
  • Dupa ce a dat ceapa in clocot, se scoate din zeama, se pune in borcane de 800g, se pune un ardei iute si zeama dar sa nu fie fierbinte. Se adauga piper, foi de dafin si pe fundul borcanelor se pun frunze de telina. Borcanele se leaga si se pun in camara.
Notite:
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 19:06
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi