« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Sote de miel cu ciuperci si sos indian

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Sote de miel cu ciuperci si sos indian Imprimare Email
Scris de Maria Velia, Bucuresti   

Reteta: Sote de miel cu ciuperci si sos indian

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg carne de miel

=> 150 g ciuperci

=> 50 g unt

=> sare, piper

=> patrunjel verde

=> 1 lingura faina

=> 1 ceasca zeama de carne

=> 1 pahar cu vin

=> 150 g orez

 

 

 

Sos indian:

=> 25 g unt

=> 2 cepe

=> 1 radacina patrunjel

=> 1 crenguta de cimbru

=> 1 foaie de dafin

=> cateva frunze de telina

=> 1 lingurita faina

=> sare

=> boia iute de ardei amestecata

cu un cuisor pisat

=> 1 ceasca zeama de carne

Prepararea retetei culinare:

  • Carnea curatata, spalata si taiata in bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand continuu, 10-15 minute. Se adauga faina amestecata bine in grasime, se toarna zeama de carne (in lipsa, apa) si vin. Se acopera si se lasa sa fiarba 30 minute, cu grija , sa nu se prinda de fund.
  • Se amesteca din cand in cand. Se presara patrunjel verde. Orezul se fierbe in apa cu sare, se strecoara, se limpezeste si se acopera cu sos indian: ceapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt, cimbrul faramitat, foaia de dafin pisata, sarea si boiaua. Se lasa sa fiarba in zeama de carne, incet, 30 de minute. Acest sos este potrivit si la mancaruri de pasare, oua.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 21:46
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi