« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Sarmalute de miel in frunze de stevie

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Sarmalute de miel in frunze de stevie Imprimare Email
Scris de Alina Ionas, Arad   

Reteta: Sarmalute de miel in frunze de stevie

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 g carne de miel tocata

=> 7 linguri de orez

=> 1 ceapa

=> 2 linguri condiment Biovegetal

=> piper dupa gust

=> 4 linguri pasta de rosii

=> 1 kg frunze de stevie mari

=> 3 linguri de untura

=> 1 l bors de tarate

 


Prepararea retetei culinare:

  • Se spala frunzele de stevie, se scurg bine si se trec repede prin apa fierbinte, sa se inmoaie foarte putin. Ceapa taiata marunt si orezul curatat si spalat se calesc cu jumatate din grasime, pana orezul devine sticlos. Se adauga condimentele si 2 linguri pasta de rosii si se amesteca bine. Dupa ce umplutura s-a racit, se iau pe rand frunzele de stevie, se rup cozile si se fac sarmalute mici (umplutura se pune pe frunza catre codita ei).
  • Se pune restul de grasime intr-o cratita, se incinge putin, apoi se asaza circular sarmalutele, se toarna apa clocotita pana le acopera si se pun la fiert, eventual in cuptor. Catre sfarsitul fierberii, se adauga restul de bulion si borsul fiert in prealabil si se pune cratita la cuptor pana scade sosul si sarmalele se rumenesc.
  • Se servesc cu smantana sau iaurt.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:05
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi