« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Miel umplut

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Miel umplut Imprimare Email
Scris de Viorica Neacsu, Petrosani   

Reteta: Miel umplut

Ingredientele retetei culinare:

=> partile din fata ale mielului

=> 6 oua

=> ceapa

=> usturoi verde

=> sare, piper

=> vin alb

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cele doua parti din fata ale mielului se pregatesc astfel: cu un cutit se face o crestatura in piele in partea de jos a coastei, apoi se baga mana si se ridica cu mare atentie, desprinzand astfel pielea de pe carne ca o manusa.
  • Se pun la fiert maruntaiele (inima, ficat, rinichi, plamani) si, de asemenea 6 oua. Cand maruntaiele au fiert, se dau prin masina de tocat carne. Se adauga ceapa, usturoi verde (cate o legatura din fiecare) si patrunjel tocat marunt. Se curata 4 oua fierte, se toaca marunt si se adauga la compozitie, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se caleste totul cu putin ulei sau untura. Se da deoparte si, cand s-a racorit, se adauga 2 oua crude si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie se umplu cele doua jumatati de miel pregatite anterior introducand in interior cate un ou fiert.
  • Pielea se coase apoi cu ata pentru a nu se desface. Se asaza in tava cu ulei si apa, adaugand si un pahar de vin alb. Se pune la cuptor, stropindu-se din cand in cand cu sosul din tava si se lase sa se rumeneasca.
  • Se poate consuma calda impreuna cu o garnitura de cartofi prajiti si cu salata verde.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:12
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi