« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Mancare de gutui sau pere de toamna

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Mancare de gutui sau pere de toamna Imprimare Email

Reteta: Mancare de gutui sau pere de toamna

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg gutui (pere)

=> ulei pentru prajit

=> apa

=> zahar

=> faina

 

Prepararea retetei culinare:

Speli un gutui (pere) necuratat, scoti casuta cu seminte, il tai felii de 1 cm grosime si il prajesti usor in ulei, adaugand cate putina apa pana se inmoaie, la foc mic, acoperite. Intr-o cratita se pune o lingura cu varf de zahar si o lingurita cu varf de faina, se amesteca pana se caramelizeaza in maro-deschis. Se trage deoparte si se adauga 2 linguri ulei, se stinge cu 1/4l apa fierbinte si se lasa sa fiarba sosul pana devine pastos. In acest sos se pun gutuile (perele) inumiate anterior; daca mai este nevoie, se adauga putina apa ca sa aiba consistenta unei smantani subtiri, se sareaza dupa gust si se da o jumatate de ora la cuptor.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:27
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi