« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Iahnie cu linte

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Iahnie cu linte Imprimare Email
Scris de Minerva Lupean   

Reteta: Iahnie cu linte

Ingredientele retetei culinare:

=> 350 g linte (rosie sau verde)

=> 2 cepe

=> 3 linguri pasta rosii

=> 1 ardei gras

=> 4-5 catei usturoi

=> 4-5 catei usturoi

=> 2 foi de dafin

=> 100 ml ulei

=>  sare, piper

=> marar sau magheran

Prepararea retetei culinare:

Cu o seara inainte pui lintea in apa rece sa se inmoaie. A doua zi scurgi apa in care a stat si o pui la fiert in apa rece cu sare. Cat timp fierbe lintea te ocupi de restul mancarii si pentru aceasta cureti cepele, le tai marunt si le pui la calit in ulei. Peste ceapa calita (sa fie aurie, nu trebuie sa o prajesti prea mult) pui pasta de rosii si ardeiul taiat fideluta, usturoiul pisat, sare si piper. Lasi sa fiarba cateva clocote timp in care scurgi lintea de apa in care a fiert si o pui intr-o cratita. Peste linte torni amestecul de ceapa, pasta de rosii si ardei si le lasi sa fiarba cateva minute impreuna. La final presari marar sau magheran, dupa gust.

Notite:
PRET: 10 LEI - 4 portii
PREGATIRE: 14 ore

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:17
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi