« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Cotlet de miel cu piure de urzici

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Cotlet de miel cu piure de urzici Imprimare Email
Scris de Floarea Mateescu, Sibiu   

Reteta: Cotlet de miel cu piure de urzici

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g cotlet de miel

=> 3 linguri ulei

=> 2 linguri faina

=> sare, busuioc

=> 3 catei de usturoi

=> 200 ml supa

 

Pentru piureul de urzici:

=> 400 g urzici

=> 2 catei de usturoi

=> 4 linguri faina

=> sare, piper

=> 3 linguri ulei

=> 6 linguri lapte

Prepararea retetei culinare:

Se cresteaza cotletul de miel in mai multe locuri, se freaca cu putin usturoi, busuioc si se lasa la rece 3 ore. Intre timp, se spala urzicile, se fierb, se lasa sa se raceasca, se scurg si se dau prin masina de tocat. Se curate ceapa, se prajeste, se pune faina, se rumeneste si se stinge cu lapte. Se lasa sa dea in clocot, se adauga urzicile, se pune piper, sare si usturoi. Se prajesc cotletele intr-o tigaie, iar in sucul de la friptura se pune faina si se stinge cu zeama de supa. Se condimenteaza cu sare si usturoi, se lasa sa dea un clocot. Garnitura potrivita sunt cartofii piure, se modeleaza forma dorita, se pun intr-o tava si se dau la cuptor cateva minute.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 22:14
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi