« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Conopida cu sos alb si oua

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Conopida cu sos alb si oua Imprimare Email
Scris de Antoaneta Nistor   

Reteta: Conopida cu sos alb si oua

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g cartofi

=> 250 g morcovi

=> 1 conopida

=> 300 ml lapte

=> 2 cepe

=> 1 lingura unt

=> 2 linguri faina

=> 4 oua

=> cateva fire de patrunjel

=> sare, piper, nucsoara, 2 lingurite condiment tip Vegeta


Prepararea retetei culinare:

Cureti cartofii, ii fierbi cam 20 de minute in apa cu sare. Tai morcovii cubulete, rupi conopida buchetele. Pui la foc cu 3/4 l de apa si 50 ml lapte cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugi conopida si dupa 5 minute pui si morcovii si ii lasi sa fiarba inca 5 minute. Dupa ce au fiert toate legumele, le scurgi, dar pastrezi 500 ml din zeama in care au fiert.

Intr-o cratita topesti untul, rumenesti putin faina, stingi cu zeama de legume si 250 ml lapte si lasi sa fiarba la foc domol circa 5 minute, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Separat, fierbi ouale cam 8 minute. Patrunjelul il tai marunt, iar ceapa o tai felii subtiri. Potrivesti sosul de sare, piper, nucsoara si condiment, pui legumele peste si incalzesti mancarea cateva minute. Cureti ouale fierte, le tai in jumatati si decorezi mancarea, apoi presari putina verdeata.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 21:00
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi