« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare Imprimare Email
Scris de Liliana Balut   

Reteta: Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 g cartofi

=> 2 oua

=> 2-3 linguri faina

=> 250 ml ulei

=> sare

 

 

Pentru sos:

=> 200 g ficatei de pasare

=> 2 linguri unt

=> 1 ceapa, patrunjel, marar

=> sare si piper

=> 1 lingurita faina

=> 50 ml ulei, 1 lingura bulion

Prepararea retetei culinare:

Cureti cartofii si ii dai pe razatoare, apoi ii amesteci cu ouale si faina si formezi chiftelute pe care le prajesti in ulei incins.
Cum procedezi pentru sos: prajesti ficateii in ulei, ii scurgi. Prajesti ceapa, apoi le dai pe toate prin masina de tocat si le amesteci cu verdeata tocata. Topesti 1 lingurita de unt, rumenesti faina, stingi cu zeama de carne sau cu o cescuta de apa in care ai dizolvat bulionul. Condimentezi si lasi sosul sa fiarba cateva minute. Amesteci compozitia de ficat si ceapa cu o cescuta de supa sau de apa si o adaugi peste sosul din cratita. Fierbi sosul pe foc mic cam 20 de minute. Il aduci la masa cald cu chiftelutele de cartofi.

Notite:

Pofta buna!

Miel la frigare

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:59
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi