« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete mancare Retete mancare - Ardei si dovlecei umpluti cu urda

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete mancare - Ardei si dovlecei umpluti cu urda Imprimare Email
Scris de Mihaela Dumitru   

Reteta: Ardei si dovlecei umpluti cu urda

Ingredientele retetei culinare:

=> 6 ardei

=> 6 dovlecei

=> o cescuta ( de cafea ) cu orez

=> 250 g urda

=> smantana

=> 2 cepe mari

=> 2 morcovi, 2-3 rosii

=> marar, patrunjel si tarhon

=> sare, piper

 

Prepararea retetei culinare:

  • Toci ceapa si o pui sa se caleasca in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugi si morcovul trecut prin razatoarea cu ochiuri mici. Apoi vei pune si orezul ales, spalat si scurs de apa. Lasi intai sa se caleasca impreuna cu ceapa si morcovul si apoi torni foarte putina apa ca sa se umfle inainte de a da la cuptor. Cand orezul este inflorit tragi tigaia de pe foc si pui urda sfaramata, potrivesti de sare si piper si o dai din nou pe foc, dar numai pentru 2, maximum 3 minute.
  • Tragi din nou tigaia de pe foc si pui mararul si patrunjelul tocate marunt. Cu aceasta compozitie vei umple ardeii si dovleceii curatati de seminte si miez. Asezi frumos ardeii si dovleceii intr-un vas inalt, astfel incat sa stea in picioare, umpli vasul cu apa, torni putin ulei si-l dai la cuptor. Cand legumele sunt aproape fierte, pui si rosii curatate de coaja si taiate felioare. Lasi la cuptor inca un sfert de ora si gata.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 21:38
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi