« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete garnituri Retete garnituri - Paturata cu crumpi

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete garnituri - Paturata cu crumpi Imprimare Email
Scris de Ana Caprariu, Timis   

Reteta: Paturata cu crumpi

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg cartofi

=> 1 ceapa

=> 1 lingurita boia de ardei

=> piper

=> bulion

=> sare

Pentru paturata iti trebuie:

=> faina alba

=> apa calduta

=> telemea de oaie sau de vaca

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti crumpii (cartofii) de coaja si ii tai rondele. Presari putina sare. Faci prajeala cu ceapa calita in putin ulei, peste care adaugi bulionul (o lingura si jumatate), boiaua si piperul. Prajeala o vei amesteca cu rondelele de crumpi, deja puse intr-un vas. Intre timp, faci paturata. Din faina, un praf de sare si apa calduta, faci un aluat nici prea moale, nici prea tare. Daca branza e prea sarata, sa ai grija s-o pui la desarat, in putina apa calda. Pe masa pui aluatul, pe el pui 2 linguri ulei si intinzi foaia cu mana in toate patru directiile. Cand s-a facut o foaie subtire, razi pe ea branza si o rulezi. Asa vei obtine paturata propriu-zisa.
  • Intr-o tava mai inalta pui un rand de crumpi, peste ei un rand de bucatele de paturata taiata in bucatele de 7-8 cm si deasupra ceilalti crumpi care au ramas. Pui apa, dar nu foarte multa (vei mai adauga pe parcurs) si dai la cuptor. Mancarea este gata cand crumpii de deasupra sunt rumeniti.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:15
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
0 #2 larisa 05-09-2013 14:05
:love: :love: :love: :love: :-) you
Citat
 
 
0 #1 Guest 05-09-2013 14:03
:idea: :evil: :sad: :sad: :D :-x :no-comments: :ooo: :Pirate: :-?: :sad: :zzz :-) ;-) ;-)) :o
cf adyyyy
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi