« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete garnituri Retete garnituri - Branza de cartofi

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete garnituri - Branza de cartofi Imprimare Email
Scris de Marcela Nedelcu   

Reteta: Branza de cartofi

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg cartofi

=> 1/2l lapte acru

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cartorii ii fierbi in apa cu sare fara sa-i decojesti inainte. Apoi cureti cartofii, ii strivesti cu furculita sau ii pasezi ( nu se foloseste masina de tocat ). Amestecati cu laptele acru si puneti la strecurat intr-un saculet de panza sau tifon. Se lasa la scurs 4-5 zile. Se framanta din nou si se asaza in cutii sau diferite forme ( vase, cutii de lemn, cutii de margarina ). Lasam in forme timp de 2 saptamani.Dupa acest timp branza este buna de mancat si cu cat se invecheste mai mult, cu atat este mai buna.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:16
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi