« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete friptura Retete friptura - Friptura de vita cu galuste de hrean

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete friptura - Friptura de vita cu galuste de hrean Imprimare Email

Reteta: Friptura de vita cu galuste de hrean

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg pulpa de vita

=> 1/2 kg ceapa

=> 1/4 kg morcovi

=> 2 linguri de otet

=> 1 pahar vin rosu

=> 2 linguri zahar

=> 2 linguri unt

=> foi de dafin

=> cimbru

=> rozmarin

=> piper boabe

GALUSTELE:

=> 75 g faina

=> 75 g unt

=> 75 g pesmet

=> 2 linguri hrean ras

=> 1 albus

=> sare

=> piper

=> cimbru

=> rozmarin

Prepararea retetei culinare:

  • Speli carnea, o tai felii pe care le treci prin faina si le prajesti in ulei, doar cat sa se rumeneasca. Cureti ceapa si morcovul, tai ceapa solzisori si morcovul bastonase, le calesti in unt si le scoti pe o farfurie.
  • Te ocupi de sos pe care il faci astel: Peste grasimea ramasa in tigaie adaugi otetul, vinul rosu, zaharul, foi de dafin, cimbru, rozmarin si boabe de piper (dupa gust) si lasi sa fiarba pana vinul scade cu 1/3 din cantitate. Intr-un vas care merge la cuptor asezi carnea de vita, legumele, 2 linguri de faina si 600 ml de apa si dai totul la cuptor, la foc mic pentru 2 ore si jumatate.
  • In acest timp pregatesti galustele: amesteci faina cu untul, pesmetul, hreanul ras, albusul batut si pui sare, piper, cimbru si rozmarin dupa gust. Din compozitia obtinuta formezi galuste pe care le coci pe baie de aburi. Aduci la masa pe un platou, friptura stropita cu sosul de vin alaturi de legume si galusetele de hrean.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 18:02
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi