« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete friptura Retete friptura - Friptura de pui cu sos de rosii

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete friptura - Friptura de pui cu sos de rosii Imprimare Email
Scris de Cristina Bunea   

Reteta: Friptura de pui cu sos de rosii

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 piepti de pui

=> sare, piper

=> Delikat

=> magheran

 

 

Pentru sos si garnitura:

=> 5 rosii bine coapte

=> ulei, smantana, unt

=> o cutie de ciuperci

=> patrunjel

=> felii de rosii si ardei pentru decor

Prepararea retetei culinare:

  • Tai carnea in jumatate ca sa-ti iasa patru portii, o condimentezi si o dai la cuptor intr-o tava cu putina apa amestecata cu ulei. Separat, intr-o tigaie faci sosul astfel: pui putin ulei sa se incinga, adaugi rosiile curatate de pielita si date pe razatoare si cateva ciuperci. Lasi sa fiarba sosul si dupa aceea il strecori si-l amesteci cu 2-3 linguri de smantana.
  • Ciupercile le treci sub un jet de apa rece, le lasi sa se scurga bine si apoi le tai felioare. Opresti cateva pentru decorul final, iar pe restul le pui sa se caleasca in unt si cand sunt gata adaugi si carnea. Le mai calesti cateva minute.
  • Cum servesti: Pe o farfurie intinsa asezi intai carnea, torni sosul, pui ciupercile din tigaie si ornezi cu ciupercutele pe care le-ai oprit, frunze de patrunjel, felii de rosii si de ardei.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 17:32
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi