« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete friptura Retete friptura - Friptura de miel cu sufleu de spanac

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete friptura - Friptura de miel cu sufleu de spanac Imprimare Email
Scris de Ecaterina Iosca, Alexandria   

Reteta: Friptura de miel cu sufleu de spanac

Ingredientele retetei culinare:

=> costite de miel

=> sare, piper, boia

=> condimente speciale pentru miel

=> ulei sau untura

=> spanac

Prepararea retetei culinare:

  • De obicei se foloseste pentru friptura pulpa din spate pana la rinichi, dar azi va provoc la ceva deosebit. Coronita lui lisus. Vom folosi costitele de miel. Carnea pentru friptura se parleste la flacara pentru indepartarea firelor de lana. Cand facem friptura de miel trebuie sa stim urmatoarele: bucata de carne scade la fript, de preferat se lasa pe os ca sa pastreze forma; se pune intr-un vas potrivit cu marimea ei ca sa nu se arda sosul, se presara cu putin piper si boia sau condimente speciale pentru miel si apoi se unge bine cu ulei sau untura.
  • Se baga in cuptorul fierbinte timp de 20 de minute; rumenita fiind, se presara cu un praf de sare finas, se adauga putina apa si se continua frigerea. Se controleaza din cand in cand, stropind-o cu sosul format in tava; se face un mujdei de usturoi care se adauga aproape la sfarsit, dand o aroma deosebita fripturii. Dupa o ora si 30 de minute este gata si se serveste cu cartofi prajiti (acestia pot fi prajiti chiar in sosul de la friptura) si salata verde.
  • Dar, eu propun altceva: costitele de miel se detaseaza de sir, cu muschiuletul intreg; se scoate partea de cap de piept cu un cutit bine ascutit, apoi se dezoseaza usor, fara sa perforam carnea si se aplatizeaza; pregatim o umplutura din carne de miel tocata si condimentata (cand mielul este mai mare) sau spanac, masline, bucatele de slanina afumata, carnaciori - acestea dupe gust si posibilitati si le punem peste carne. O rulam si apoi o legam. Dupa ce am legat-o, asezam bucata de carne cu oasele spre exterior si o mai legam o data ca sa dam forma de coronita. O asezarn in tava cu putin ulei si o bagam in cuptorul incins. Se folosesc ambele costite. Cand este gata se pune pe platou, iar fiecare os este imbracat intr-o floricica de hartie. Se serveste cu piure de cartofi, spanac sau sufleu de spanac.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 17:34
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi