« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete fasole Retete fasole - Musaca de ciuperci cu fasole boabe

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete fasole - Musaca de ciuperci cu fasole boabe Imprimare Email
Scris de Ion Zaharia, Constanta   

Reteta: Musaca de ciuperci cu fasole boabe

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g fasole boabe

=> 400 g ciuperci

=> 2 cepe

=> 3 catei de usturoi

=> 1 legatura patrunjel verde

=> 3-4 linguri ulei

=> 2 linguri bulion

=> 1 paharel de vin rosu

=> 2-3 rosii marl

=> pesmet

Prepararea retetei culinare:

  • Alegi fasolea, o speli bine si o lasi la inmuiat 2 ore in apa calduta, o scurgi si o pui intr-o oala cu apa rece, cat sa o acopere de un deget. Fierbi fasolea pe foc mic, cand da in clocot o scurgi si o pui din nou la foc cu apa fierbinte, in aceeasi cantitate. Dupa ce a fiert o treci prin sita cat este fierbinte si o bati la foc mic pana creste si devine un piure.
  • Cureti ciupercile, le speli, le tai felii subtiri si le calesti impreuna cu ceapa tocata marunt. Lasi sa se raceasca putin si adaugi usturoiul zdrobit, verdeata tocata fin, vinul si sare dupa gust. Ungi o tava cu ulei, o tapetezi cu pesmet, intinzi jumatate din fasole in tava, pui compozitia de ciuperci, asezi un strat de rosii taiate felii si acoperi cu restul de fasole. Torni bulionul subtiat cu 2 linguri de apa si dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 17:09
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi