Scris de Ion Zaharia, Constanta
|
Reteta: Musaca de ciuperci cu fasole boabe
Ingredientele retetei culinare:
=> 600 g fasole boabe
=> 400 g ciuperci
=> 2 cepe
=> 3 catei de usturoi
=> 1 legatura patrunjel verde
=> 3-4 linguri ulei
=> 2 linguri bulion
=> 1 paharel de vin rosu
=> 2-3 rosii marl
=> pesmet
|
|
|
Prepararea retetei culinare:
- Alegi fasolea, o speli bine si o lasi la inmuiat 2 ore in apa calduta, o scurgi si o pui intr-o oala cu apa rece, cat sa o acopere de un deget. Fierbi fasolea pe foc mic, cand da in clocot o scurgi si o pui din nou la foc cu apa fierbinte, in aceeasi cantitate. Dupa ce a fiert o treci prin sita cat este fierbinte si o bati la foc mic pana creste si devine un piure.
- Cureti ciupercile, le speli, le tai felii subtiri si le calesti impreuna cu ceapa tocata marunt. Lasi sa se raceasca putin si adaugi usturoiul zdrobit, verdeata tocata fin, vinul si sare dupa gust. Ungi o tava cu ulei, o tapetezi cu pesmet, intinzi jumatate din fasole in tava, pui compozitia de ciuperci, asezi un strat de rosii taiate felii si acoperi cu restul de fasole. Torni bulionul subtiat cu 2 linguri de apa si dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
|
|
Notite:
Pofta buna!
|
|
Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 17:09 |