« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete fasole Retete fasole - Ciorba de fasole acrita cu gutui

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete fasole - Ciorba de fasole acrita cu gutui Imprimare Email
Scris de Rodica Sandu   

Reteta: Ciorba fasole acrita cu gutui

Ingredientele retetei culinare:

=> 1/2 kg fasole alba

=> 4-5 cepe

=> 1 morcov

=> 1 pastarnac

=> 2 gogosari

=> 5 rosii

=>  2 gutui

=> 1 lingurita cimbru

=>  2 lingurite zahar

=> sare

=> cateva fire de leustean verde

 

Prepararea retetei culinare:

Alegi si speli fasolea o pui la inmuiat 2-3 ore cat sa se umfle boabele. Fierbi apa separat si dupa ce s-au umfiat boabele le rastorni in apa fiarta si continui fierberea, la foc iute. Dupe cateva clocote, apa devine galbena  si o arunci. Pui din nou apa,tot fiarta separat, si lasi sa fiarba. In acest timp te ocupi de gutui carora le inlaturi casuta tare si le pui la fiert taiate cubulete cu tot cu coaja. Adaugi zaharul si cand fasolea este complet fiarba ii pui fiertura de gutui. Le lai sa fiarba timp in care calesti rosiile in putin ulei si apoi le pui in oala peste restul ciorbei. Dupa 2-3 clocote potrivesti de sare, cimbru si verdeata si stingi focul.

Notite:
PRET: 10 LEI - 4 portii
PREGATIRE: 5 ore si 15 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 17:20
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi