« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete de post Cartofi in straturi cu soia si orez

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Cartofi in straturi cu soia si orez
Cartofi in straturi cu soia si orez

Autor: Elena Enache, Pitesti, jud. Arges

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cartofi in straturi cu soia si orez

Ingredientele retetei culinare:

=> 8-10 cartofi potriviti
(ii poti lasa cruzi, ii poti fierbe
in coaja sau ii poti taia rondele)

=> 2 cepe

=> 1 ceasca orez fiert separat

=> 1 lingurita sare

=> 1 punga soia granule

=> 100-150 ml ulei

=> piper

=> sare

=> 2-3 linguri bulion

=> boia de ardei dulce

=> 1 legatura patrunjel

=> marar tocat marunt 

 


Prepararea retetei culinare:

            Fierbi soia dupa instructiunile de pe plic cu sare si o scurgi foarte bine. Intr-o cratita cu 100ml ulei caleste ceapa, apoi adaugi soia si orezul fiert. O iei de pe foc, adaugi piper macinat, boia de ardei dulce si daca mai trebuie, mai pui sare. Cartofii ii pregatesti cum iti place mai mult.

            Daca stomacul nu te supara, prajeste-i inainte pentru ca sunt mai gustosi. Intr-un vas termorezistent pui putin ulei, asezi un strat de rondele de cartofi, jumatate din compozitia cu soia, alt strat de rondele de cartofi, restul de compozitie cu soia si deasupra ultimul strat de cartofi. Il stropesti cu 1-2 linguri de ulei si pui musacaua la cuptor pentru 10-15 minute acoperita cu capac sau o felie de aluminiu. Daca sunt cruzi cartofii, lasi mancarea la cuptor 35-40 de minute. Cand e aproape gata iei capacul, pui bulionul, patrunjelul sau mararul tocat marunt si mai lasi la cuptor 3-4 minute.

Notite:

Eu pregatesc mancarea ca fel II la pranz sau ca o macare consistenta de seara impreuna cu salata sau muraturi.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
6 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Du 29 nov 2009 02:28:25 +0100
Vizualizata:
1507

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 69 vizitatori online