« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete cozonac Retete cozonaci - Cozonac

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete cozonaci - Cozonac Imprimare Email
Scris de Mihaela Curca   

Reteta: Cozonac

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 kg faina de buna calitate

=> 250 g margarina

=> 1/4 pachet drojdie proaspata

=> 250 g zahar

=> 10 oua

=> o cana iaurt

=> ulei

=> sare

Prepararea retetei culinare:

  • Intr-un lighean se pune faina si se face o scobitura la mijloc. Intr-un castron se inmoaie drojdia cu putina ape calduta si, dupe ce s-a dizolvat, se pune in scobitura din lighean cu faina. Separat, se bat albusurile cu zaharul si apoi se adauga galbenusurile. Totul se pune in scobitura. Se adauga sarea, margarina si se framanta. Se pune si cana de iaurt si se framanta foarte bine. La sfarsit, se adauga uleiul pentru a dezlipi aluatul de lighean si a-l strange frumos. Cu cat framantam mai mult, cu atat este mai pufos. Se acopera ligheanul cu un prosop curat si coca se lasa la crescut aproape doua ore.
  • In acest timp, se pregateste umplutura astfel: un castron cu nuca macinata oparita cu lapte fierbinte (altfel se umfla nuca) si cu 250 g zahar. Se pot pune 3 linguri cacao. Dupe ce a crescut aluatul, se imparte in 8 parti egale - cate doua bucati pentru fiecare cozonac. Vor iesi patru cozonaci.
  • Cele doua bucati de aluat ale fiecarui cozonac se vor intinde in foi pe masa si se va adauga umplutura in care se pune si esenta de rom. Se ruleaza foile si se impletesc cele doua suluri obtinute. Se pun in tava la cuptor, nu inainte de a se unge deasupra cu un ou batut.
  • Se coc aproape o ora. Se scot si se insiropeaza cu apa in care s-au fiert doua linguri de zahar.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 01:11
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi