« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete cozonac Retete cozonac - Cozonac in doua culori

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete cozonac - Cozonac in doua culori Imprimare Email
Scris de Mihaela Balaci   

Reteta: Cozonac in doua culori

Ingredientele retetei culinare:

ALUATUL:

=> 2 kg faina

=> 1 l lapte

=> 12 linguri pline cu varf de zahar

=> 6 oua + 2 oua

=> 250 ml ulei

=> 1/4 pachet (mare) de drojdie

=> 3 linguri cacao

=> sare

UMPLUTURA:

=> 500 g nuca macinata

=> 3 albusuri

=> 4 linguri zahar pudra

 

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Amesteci bine zaharul cu 6 oua, uleiul si laptele caldute, un praf de sare si drojdia maruntita si lasi apoi compozitia la dospit, pana incepe sa faca basici. Imparti apoi compozitia in doua si pui fiecare parte in alt vas. Intr-unul din vase pui cacaua, adaugi 1 kg de faina, cana cu cana si framanti un aluat mai moale. Adaugi apoi treptat faina ramasa in compozitia dospita din celalalt vas si framanti pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Lasi aluatul simplu, si pe cel cu cacao la dospit pentro o ora.
  • Intre timp pregatesti umplutura: bati spuma albusurile cu zaharul, adaugi treptat nuca si omogenizezi compozitia. Dupa ce au crescut aluaturile din cele doua vase, il imparti pe fiecare in alte 4 parti din care intinzi cate o foaie. Vei obtine 4 foi albe si 4 foi cu cacao. Peste o foaie alba intinzi 3 linguri din compozitia cu nuci, asezi peste ea o foaie cu cacao si rulezi. Pui cozonacul obtinut intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si faci al doilea cozonac. Peste o foaie maro  intinzi 3 linguri de compozitie de nuci, asezi o foaie alba, rulezi si pui cozonacul intr-o tava. Procedezi la fel si pentru ceilalti doi cozonaci. Dupa ce i-ai asezat pe toti in tavi, ii ungi cu ou batut si ii coci la foc potrivit 45-50 de minute.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 01:13
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi