« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete cozonac Retete cozonac - Cozonac cu banane, stafide si susan

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete cozonac - Cozonac cu banane, stafide si susan Imprimare Email
Scris de Claudia Pribeag   

Reteta: Cozonac cu banane, stafide si susan

Ingredientele retetei culinare:

=> 700 g faina

=> 1 banana

=> 1 plic drojdie uscata tip Dr. Oetker

=> 1/2 cana zahar

=> 1 cana apa

=> 150 ml ulei

=> coaja rasa de lamaie

=> 1/2 de sticluta esenta de lamaie

=> 1/2 de sticluta esenta de vanilie

=> 100 g stafide

=> 1 plic zahar

=> 2 linguri susan

Prepararea retetei culinare:

  • Faci mai intai o maia din drojdie, 1/2 cana apa calduta, 1 lingurita zahar si 1 lingura faina. Dupa ce a dospit, o adaugi peste faina si incepi sa framanti incorporand treptat banana pasata, apa calduta in care ai topit zaharul, esenta de lamaie, vanilia si coaja rasa de lamaie. Separat, fierbi stafidele cu 1 ceasca de apa, timp de 5 minute, le scurgi si le adaugi in aluat. Bati apoi aluatul cu ulei caldut pana se dezlipeste de lighean si-l lasi la dospit la caldura 40-45 de minute.
  • Dupa ce a crescut, il imparti in doua painici din care formezi doua suluri pe care le rasucesti si le asezi in tava de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina. Fierbi un sirop dintr-o cana de apa si 3 linguri zahar, il lasi sa se raceasca si ungi apoi cozonacul. Presari susanul si dai cozonacul la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce s-a copt, il ungi din nou cu sirop, il lasi sa se raceasca, apoi il infasori intr-o folie de plastic sau il pui intr-o punga ca sa se pastreze fraged.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 01:12
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi