« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete copii Retete pentru copii - Perisoare cu marar

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete pentru copii - Perisoare cu marar Imprimare Email
Scris de Madalina Ciobanu, Constanta   

Reteta: Perisoare cu marar

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g pulpa de porc

=> 1 ceapa

=> 3-4 legaturi marar

=> 1/2 cescuta orez

=> 5-6 linguri ulei

=> 1 lingura bulion

=> 1 lingurita faina

=> suc de rosii, sare

Prepararea retetei culinare:

  • Speli carnea, o tai cuburi si o dai de doua ori, impreuna cu ceapa, prin masina de tocat. Speli si tai fin mararul. Amesteci apoi carnea tocata cu 2 linguri de marar taiat, sare si orez bine spalat si scurs. Formezi perisoare de marimea unei nuci, le tavalesti prin restul de marar tocat si le presezi in palme, astfel incat mararul sa adere bine pe perisoare. Din aceasta compozitie iti ies 35-40 de perisoare.
  • Intr-o cratita pui 1-2 linguri ulei, asezi perisoarele, apoi le acoperi cu apa calduta si le pui la fiert la foc iute. Cand apa incepe sa clocoteasca dai focul mic si le mai lasi cam 3/4 de ore. Separat, intr-o tigaie, pui restul de ulei, bulion, suc de rosii si le prajesti putin, apoi stingi cu apa si torni acest sos peste perisoare, pe care le mai lasi sa fiarba. Dizolvi faina cu apa, cu grija sa nu se formeze cocoloase, si o adaugi peste mancare inainte de a o da pentru 1/2 - 3/4 de ora la cuptor. Perisoarele sunt mai bune calde, cu smantana sau iaurt deasupra.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 00:37
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi