« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete copii Retete pentru copii - Macaroane cu gris si compot

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete pentru copii - Macaroane cu gris si compot Imprimare Email
Scris de Lidia Covaci   

Reteta: Macaroane cu gris si compot

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg sau 1/2 kg de macaroane, spirale sau spaghete

=> 200 g gris

=> 1 varf de cutit de sare

=> 1/2 kg fructe (prunele, caisele, gutuile, perele)

=> 1 lingurita ulei de masline

=> sare

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Din fructele alese vei face un compot obisnuit si il dai la rece. Intre timp, pui macaroanele sau spiralele la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert macaroanele, le clatesti cu apa rece de doua ori si le lasi sa se scurga foarte bine. Dupa ce s-au scurs, pui aproximativ o lingurita de ulei peste ele si le amesteci usor. Asa vor primi si un luciu si nu se vor mai lipi intre ele. Cele 200 g de gris le vei rumeni intr-o cratita cu ulei (dar merge si cu untura in lipsa uleiului). Trebuie sa amesteci grisul aproape tot timpul pentru a nu se arde si cand grisul devine auriu, adaugi praful de sare pentru a capata un gust bun.
  • Grisul gata rumenit il vei incorpora cu macaroanele (spaghetele), iar in final, daca doresti si iti place mai dulce, poti adauga peste macaroane o lingurita rasa de zahar. Vei aseza pe o farfurie macaroanele cu gris si in jurul lor vei pune 3-4 fructe din compot cu putin sirop.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 00:52
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi