« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete copii Retete pentru copii - Cuib de viespi

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete pentru copii - Cuib de viespi Imprimare Email
Scris de Adam Iulia Sabina, Brasov   

Reteta: Cuib de viespi

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 g faina

=> 3 galbenusuri

=> 30 g drojdie

=> 400 ml lapte

=> 180 g zahar

=> 150 g unt sau margarina

=> vanilie

=> nuca pisata

Prepararea retetei culinare:

  • Amesteci faina cu cele 3 galbenusuri, 30 g zahar, 200 ml lapte, drojdia si un praf de sare. Framanti si lasi aluatul 30 de minute la dospit. Dupe ce a crescut intinzi din aluat o foaie mare si o ungi cu cele 150 g unt sau margarina si presari cele — 150 g de zahar ramas, zaharul vanilat si nuca macinata. Dupa ce ai uns-o cu cele de mai sus, tai foaia in 2 parti pe care le rulezi. Vor rezulta 2 rulade.
  • Din cele 2 rulade tai felii de 4-5 cm grosime si le asezi in tava cu fata in jos. Ai grija sa nu se atinga intre ele feliile de rulada. Tava trebuie sä fie rotunda si tapetata cu faina. Lasi feliile de rulada la dospit pana cresc, apoi le pui la cuptor si le coci 45 de minute (aproximativ), la foc potrivit.
  • In acest timp fierbi 200 ml lapte cu 100 g zahar. Cand prajitura este aproape gata torni laptele peste „Cuibul de viespi" gata copt si mai lasi 4-5 minute. O rastorni apoi pe tava sau pe un platou.
Notite:
PRET: 3,5 LEI - 1 portie
PREGATIRE: 15 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 00:52
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi